Odata cu sezonul rece organismul are o expunere mai mare in fata virozelor sezoniere, toamna fiind anotimpul in care imunitatea organismului este cea mai scazuta; in aceasta perioada de tranzitie climatica virusii gripali sunt mult mai activi. La nivelul organelor aparatului respirator se pot instala diferiti agenti patogeni, ce pot afecta atat functiile respiratorii, cat si sanatatea intregului organism. De multe ori, contaminarea se realizeaza pe calea aerului, datorita inhalarii germenilor raspanditi prin tuse, stranut sau vorbire.
Lupta impotriva racelilor poate fi mai usoara cu ajutorul unor suplimente alimentare, ce ne feresc de factorii extern si ajuta organismul sa se refaca, daca raceala a castigat o batalie. Septusin este un supliment alimentar sub forma de sirop si are un gust placut racoritor, cu multiple actiuni benefice. Pe langa faptul ca este extrem de folositor in afectiuni ale cailor respiratorii, cum ar fi bronsitele, faringitele, laringitele, sinuzitele, pneumoniile sau astmul bronsic, ingredientele sale de baza sunt, de asemenea, foarte eficiente in combaterea efectelor menopauzei si in afectiuni ale stomacului: gastrita, ulcer gastric sau duodenal, disminoree, colita cronica.
Ingrediente cu multiple efecte
Medicina antica chineza a descoperit ca radacina de lemn dulce poate fi folosita in multiple scopuri terapeutice. Extractul din radacina de lemn dulce contine acid glicirizinic sub forma de saruri de Ca, K si Mg. Mai contine acid glabric, rezine, lipide, amidon, mentol, vitamine din grupul B, minerale, albumina, mucina si un hormon estrogen de natura steroidica similar estradiolului.
Ingredientul principal al suplimentului Septusin, lemnul dulce, este cea mai bogata sursa naturala de fitoestrogen din lume. Astfel, suplimentul alimentar poate elimina simptomele menopauzei si fortifica sistemul endocrinal, dar si pe cel imunitar. Tot lemnul dulce poseda actiune spasmolitica, stimuleaza tranzitul intestinal si producerea de suc gastric, folosindu-se adesea pentru vindecarea ulcerului gastric si a celui duodenal. In cazuri de tuse, are actiune emolienta si expectoranta prin stimularea secretiei bronhiilor, fluidifica mucusul din caile respiratorii si faciliteaza eliminarea lui. Are actiune antivirala si antibacteriana.
O alta componenta a acestuia este uleiul volatil de eucalipt. Aborigenii din Australia au denumit eucaliptul "copacul febrei", deoarece uleiul extras din frunzele acestui arbore era folosit ca remediu in special impotriva febrei dar si a altor afectiuni, cum ar fi cele cutanate, interne si externe. Substanta activa, eucalyptolul, este cea care ii confera uleiului proprietatile descongestionante, antitermice si dezinfectante. Totodata, uleiul volatil de eucalipt stimuleaza imunitatea, inlatura oboseala si reda tonusul atunci cand apare o viroza.
Mentolul, componentul principal al uleiului de menta, poseda efecte antiseptice, anestezice, spasmolitice, antivomitive, coleretice si vasodilatatoare, fiind folosit pentru regenerarea mucoaselor si crecterea permeabilitatii cailor respiratorii.
Cum administram Septusin si ce contine acesta
Septusin este un supliment alimentar produs de grupul ROPHARMA. Acesta se administreaza intern, iar pentru cele mai bune efecte adultii pot lua cate o lingurita (5ml) de 3 ori pe zi, iar copii cu varsta de peste 5 ani, cate ½ de lingurita (2.5ml) de 3 ori pe zi. Durata indicata de administrare este de maximum 8 saptamani, cu 1-2 saptamani de pauza intre cure.
5ml de sirop Septusin contin 250mg de extract moale din radacini de lemn dulce (Glycyrrhiza glabra), ulei volatil de eucalipt, mentol, zahar, alcool etilic si apa purificata.
Contraindicatii
Acest produs este contraindicat persoanelor care sufera de diabet zaharat, femeilor insarcinate si in perioada de alaptare, persoanelor cu afectiuni cardiace (hipertensiune arteriala), cu afectiuni renale severe (edeme cardio-renale), cu afectiuni hepatice (ciroza hepatica) si biliare (colestaza). De asemenea, le este contraindicat copiilor pana la 5 ani.
Septusin poate fi cumparat de pe magazinul online www.ropharma-healthcare.ro. Pretul recomandat de producator este de 14,50 lei.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro