Condusul motocicletei nu este nici cel mai periculos, dar nici cel mai sigur mai ales pe soselele aglomerate ale marilor orase. Ne bazam insa pe anvelope pentru a călători în siguranță pe drumurile patriei.
In cazul autoturismelor, deținerea unei anvelope de rezervă ajută mult dar, totuși, păstrarea anvelopelor în formă bună este importantă. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să faceți acest lucru chiar daca sunteti conducator de autoturism sau de moto-scuter:
Anvelopele de vara de exemplu, pot pierde până la aproximativ 2 PSI pe lună. O anvelopă poate pierde și mai mult pe vremea rece. Deci, dacă vă bazați pe mecanicul dvs. pentru a vă verifica presiunea în anvelope numai la schimbarea uleiului sau la rotația anvelopelor, s-ar putea să vă puneți pe dvs. și familia dvs. în pericol.
Potrivit ANSTA (Administrația Naționala pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi), principala cauză a accidentelor legate de anvelope sunt anvelopelele subumflate. In acest caz, anvelopele reduc manevrabilitatea vehiculului și pot duce la uzura prematură a benzii de rulare și la o explozie catastrofală. Indiferent ca vei conduce un autoturism premium sau o motocicleta puternica precum Kawasaki Z750 ai nevoie de piese noi de schimb. Anvelopele noi sunt relativ scumpe, dar este cazul sa le verificati în mod constant presiunea. Doar asa le puteți prelungi durata de viață!
Pentru a găsi presiunea adecvată, consultați manualul (sau indicațiile de pe rama ușii mașinii).
În momentul în care verificați presiunea anvelopelor sau vă spălați mașina, efectuați o inspecție fizică a anvelopelor. Nu vă fie teamă să vă lăsați pe mâini și genunchi pentru a vă inspecta. Lucrurile de căutat includ crăpături, umflături și obiecte care ar fi putut găuri anvelopa, cum ar fi cuie, șuruburi, sticlă sau pietre. Dacă unul dintre aceste obiecte găureste peretele lateral al anvelopei, va trebui înlocuită anvelopa.
Dacă faceți o călătorie lungă, verificați presiunea anvelopelor și inspectați-vă anvelopele înainte de a pleca de acasă. Este mult mai ușor să vă inspectați anvelopele în siguranța și confortul propriului garaj sau alei decât pe partea laterală a autostrăzii, cu mașini care merg cu o viteză de 130 km/h sau mai rapid.
Dacă întâmpinați o defecțiune a anvelopei în timp ce călătoriți, luați în considerare apelarea unui profesionist în anvelope din acea zonă pentru a vă ajuta să schimbați sau să înlocuiți anvelopa.
Un ultim sfat important: nu supraîncărcați niciodata vehiculul. Conform indicatiilor date de specialisti, nu incercati sa depozitati in masina sau pe motocicleta mai mult decat poate suporta vehiculul în siguranță. Supraîncărcarea poate provoca, de asemenea, defectarea anvelopelor!
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro