Sistem informatic pentru protectia zonei Marii Negre

29 ianuarie 2013

Informatia geografica este valorificata in programele de mediu. Institutul National de Cercetare si Dezvoltare Marina (coordonator proiect), SIVECO Romania, Universitatea Ovidius Constanta (Facultatea de biologie si hidrologie), Universitatea Bucuresti (Facultatea de geografie) dezvolta in parteneriat proiectul ECOMAGIS in cadrul Programului National de Cercetare, Dezvoltare si Inovare PN II.

Proiectul vizeaza implementarea unui sistem informatic geografic (GIS) pentru evaluarea si monitorizarea starii biocenozelor si depistarea tendintelor de modificare a acestora in zona costiera si maritima, in relatie cu noile modificari climatice actuale.

Scopul proiectului este de a crea o retea stiintifica si tehnologica prin implementarea unui sistem informational integrat care sa sustina activitatile de management al zonei costiere pentru protectia eficienta a acesteia si pentru conservarea si reabilitarea ecosistemului litoralului romanesc.

Sistemul operational informational integrat va oferi date si informatii de baza necesare monitorizarii si evaluarii mediului marin de coasta din apele romanesti, precum si evaluari si prognoze pentru organizatiile din domeniul protectiei mediului.

“In acest proiect, compania noastra va dezvolta o aplicatie GIS care presupune integrarea informatiilor de natura grafica si text intr-o baza de date geospatiale. De asemenea, vom realiza un portal pentru schimbul si partajarea de la distanta de exemple de buna practica intre organizatiile de mediu”, a declarat Monica Florea, director departament Research & Development SIVECO Romania.

Proiectul se va finaliza in luna iunie 2015.

Datorita importantei economice, zona costiera impune masuri concertate de protectie si gestionare in vederea dezvoltarii durabile. Zona costiera reprezinta spatiul geografic care include apele de coasta de suprafata si subterane, litoralul, terenurile adiacente, inclusiv apele de suprafata si subterane ale acestora, insulele si lacurile sarate, zonele umede in contact cu marea, plaja si faleza.

Prin evaluarea de mediu si a vulnerabilitatii ecologice de coasta in conformitate cu modificarile actuale la nivel mondial se vor identifica solutiile tehnice si posibilitatile de reabilitare a acestei zone.

Despre SIVECO Romania
SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Compania a fost infiintata in 1992 si are peste 1.000 de angajati.

Actionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V si SIVECO Management Team.

Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture si eCustoms, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

De-a lungul celor peste 20 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 160 de premii interne si internationale.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, una din primele 5 companii de audit din lume. SIVECO Romania dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume: Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram