Portalul eComunitate si Programul de instruire TIC in scoala si afaceri sunt cele doua componente dezvoltate de SIVECO Romania cu care proiectul ”Economia Bazata pe Cunoastere”, derulat de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, a fost nominalizat de Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) in elita mondiala a celor mai bune realizari in domeniul managementului de proiect.
In cadrul Galei IPMA, desfasurate recent la Istanbul, proiectul a fost apreciat pentru caracterul sau inovator si complex, precum si pentru excelenta in managementul de proiect.
IPMA este autoritatea cea mai respectata in project management, juriul international care gireaza competitia anuala IPMA Gala Awards fiind renumit pentru profesionalism si exigenta.
"Suntem extrem de onorati sa fim finalisti pentru a treia oara ai premiilor IPMA, unul dintre cele mai prestigioase concursuri de acest gen din lume. Recunoasterea obtinuta la Gala premiilor IPMA 2010 demonstreaza implicarea SIVECO Romania in managementul proiectelor de excelenta. Este un privilegiu pentru noi ca am concurat alaturi de companii de renume din intreaga lume si ca am avut sansa de a face schimb de experienta in ceea ce priveste managementul proiectelor complexe si inovatoare", a declarat Ilinca Georgescu, Project Manager in cadrul SIVECO Romania, la festivitatea organizata de IPMA.
Practic, SIVECO Romania este printre putinele companii din lume care au obtinut statutul de Finalist pentru toate proiectele inscrise in competitie, la diferite editii. In 2009, solutia dezvoltata de SIVECO Romania pentru sistemul IT care functioneaza la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a primit trofeul de Finalist, iar in 2007 Sistemul Educational Informatizat a fost selectat in Marea Gala IPMA.
Economia Bazata pe Cunoastere este un proiect strategic de pionierat pentru societatea cunoasterii din Romania. Componentele majore ale proiectului vizeaza toate domeniile care au un rol in societatea cunoasterii, urmarind:
- Asigurarea accesului la informatie pentru reducerea decalajului digital (se asigura diseminarea cunoasterii);
- Alfabetizarea digitala si crearea de competente pentru o societate incluziva (factorul uman ca producator si consumator de cunoastere);
- Promovarea si furnizarea serviciilor locale de guvernare electronica pentru stabilirea unei relatii corecte intre contribuabil si Stat;
- Stimularea initiativelor de antreprenoriat pentru o dezvoltare locala durabila in 255 de comunitati din Romania.
Portalul eComunitate (www.ecomunitate.ro), dezvoltat in cadrul acestui proiect, faciliteaza comunicarea intre si cu aceste comunitati defavorizate, punand la dispozitia publicului larg accesul exhaustiv la informatii din domenii precum educatie, cultura, administratie si antreprenoriat. Portalul prezinta cele 255 de comunitati si include peste 3000 de articole in romana si engleza, fiind in acelassi timp si o retea sociala, in care utilizatorii fac transfer de cunoastere si genereaza continut, cu ajutorul tehnologiilor web 2.0.
Programul de instruire TIC in scoala si afaceri are drept obiectiv crearea si dezvoltarea unei mase critice de persoane cu abilitati in domeniul TIC, capabile sa abordeze provocarile profesionale specifice, pentru a participa activ la dezvoltarea locala prin intermediul mijloacelor si instrumentelor moderne de cunoastere. Cele peste 5.200 de persoane instruite in cadrul acestui proiect au dobandit abilitati de utilizare a calculatorului in activitatea profesionala si informatii referitoare la modalitatile de aplicare a acestora in educatie si antreprenoriat.
Despre IPMA
Infiintata in 1967 in Elvetia, IPMA este cea mai mare organizatie non-profit pentru managementul organizatiilor si reprezinta mai mult de 50 de asociatii nationale de management de proiect, avand membri in Europa de Nord, America de Sud, Asia, Africa si Orientul Mijlociu.
IPMA promoveaza managementul proiectelor pentru intreprinderi si organizatii din intreaga lume, incurajand obtinerea de performante in dezvoltarea si implementarea proiectelor de anvergura.
Despre SIVECO Romania
Infiintata in 1992, SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania asigura dezvoltarea si exportul de solutii IT si de proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.
Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.
Adresandu-se cu precadere companiilor mari si agentiilor publice, compania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
De-a lungul celor 19 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 100 de premii interne si internationale.
SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, una din primele 5 companii de audit din lume. SIVECO Romania dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).
SIVECO Romania este membru activ al mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (European Association for Information Technology - EITA, Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).
Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro