In perioada 28-29 octombrie a avut loc la Cluj cea de-a IX-a editie a Conferintei Nationale de Invatamant Virtual (CNIV 2011 – www.cniv.ro) si ce-a de-a VI-a editie a Conferintei Internationale de Invatamant Virtual (ICVL 2011 - www.icvl.eu).
Initiativele se adreseaza tuturor reprezentantilor din mediul academic international si isi propun sa promoveze bunele practici si excelenta in domeniul educatiei si cercetarii. Cele doua evenimente au fost organizate de Universitatea din Bucuresti, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, SIVECO Romania, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului prin Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifică, Centrul pentru Inovare in Educatie (Tehne) si Intel.
„Proiectele CNIV si ICVL tind sa devina scoli de cercetare si formare, avand ca obiective promovarea si implementarea ideilor moderne in educatia initiala si in formarea continua, promovarea spiritului de lucru si de cercetare in echipa, atragerea si includerea tinerilor in programele de cercetare si dezvoltare, promovarea si implementarea tehnologiilor moderne in educatie, cercetare si in formarea continua”, a declarat coordonatorul proiectelor, conf. dr. Marin Vlada, Universitatea din Bucuresti.
Printre proiectele selectate pentru prezentare s-au numarat “RENOVA- Transfer de cunostinte pentru personalul de asistenta medicala din intreaga Europa pentru a dezvolta abilitatile profesionale ca manager”, Proiectul „Multi-touch. Dezvoltarea de lectii transdisciplinare in sistemul educational din Romania”, „Profesorul creator de soft educational”, “Complexitatea proiectelor IT in Educatie”, „Intel-Teach – Instruire in Societatea Cunoasterii” si Conferinta eduVision 2020 (www.eduvision.ro).
SIVECO Romania a fost reprezentata de Stefan Morcov si Mihaela Coman, cu lucrari pe tema realizării de proiecte IT in educatie si formare.
“SIVECO Romania sustine an de an initiative ce confirma pozitia tarii noastre ca centru major de cercetare, inovare si excelenta in eLearning. Suntem mandri sa fim parteneri in evenimente precum Conferinta Nationala de Invatamant Virtual, Conferinta Internationala eLearning si Software pentru Educatie (eLSE-www.elseconference.eu) si platforma eduVision 2020 (www.eduvision.ro), ce a reunit 300 participanti din 25 tari din Europa, Asia, Africa si Orientul Mijlociu”, declara Stefan Morcov, Vice-presedinte adjunct comercial SIVECO Romania.
Evenimentul a inclus organizarea unui concurs pentru software educational si a doua expozitii de software educational si ateliere eTwinning. Cele mai reusite prezentari publicate si in Volumul CNIV, dupa primirea punctajelor de le cei 350 evaluatori CNIV, vor fi premiate de SIVECO Romania in cadrul programului sau de sustinere a excelentei in educatie si promovarea tinerelor talente.
Volumele conferintelor ICVL si CNIV au fost publicate de Editura Universitatii Bucuresti si au cuprins 85, respectiv 54 de lucrari, propuse de autori din 14 tari de pe 4 continente din Europa, Asia si Africa.
Participantii au reprezentat institutii de invatamant si de cercetare de prestigiu: Universitatea Bucuresti, Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca, Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi” Iasi, Universitatea Ovidius Constanta, State University of Moldova, Eastern Mediterranean University Cipru, Universitat Politecnica de Valencia-Spania, Faculty of Transport and Traffic Engineering from Belgrad Serbia, University of Debrecen Ungaria, Amirkabir University of Technology from Tehran Iran, Université Européenne de Bretagne Franţa, Constantine the Philosopher University din Nitra Slovacia.
SIVECO Romania sustine Conferinta Nationala de Invatamant Virtual (CNIV, www.cniv.ro) si Conferinta Internationala de Invatamant Virtual (ICVL, www.icvl.eu) inca din anul 2003.
Despre SIVECO Romania
SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.
Compania a fost infiintata in 1992 si are in prezent 1.100 de angajati.
Actionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V si SIVECO Management Team.
Adresandu-se cu precadere organizatiilor private si publice, SIVECO Romania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
De-a lungul celor 19 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 125 de premii interne si internationale.
SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, una din primele 5 companii de audit din lume. SIVECO Romania dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume:Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc.
SIVECO Romania este membru activ al mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ANIAP, ATIC) si internationale (European Association for Information Technology - EITA, Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).
Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro