SIVECO Romania realizeaza un portal pentru cercetatori si procesatori de alimente traditionale din IMM uri

9 iulie 2012

Ce proceduri europene trebuie sa implementeze procesatorii de produse traditionale din intreprinderile mici si mijlocii? Raspunsul va fi dat in cadrul cursurilor de formare educationala organizate in cadrul proiectului european TOL4FOOD. Acesta urmareste realizarea unui transfer de cunostinte dinspre Portugalia si Spania inspre Romania in materie de reguli si proceduri europene care trebuie implementate in Romania in domeniul produselor traditionale.

Principalele obiective ale proiectului sunt dezvoltarea si implementarea unui sistem integrat de training si lifelong learning, promovarea cooperarii si mobilitatii dintre cercetatori si procesatori de produse traditionale din intreprinderile mici si mijlocii din Romania, Spania, Portugalia in domeniul sigurantei, calitatii, marketingului, autenticitatii produselor traditionale, ca mijloc de imbunatatire a transferului de cunostinte si practici in domeniu.

SIVECO va dezvolta metodologia de formare educationala, precum si o platforma colaborativa pe care se vor derula cursurile online. Platforma colaborativa, care va permite utilizatorilor sa interactioneze, va contine recomandari, reglementari si anunturi despre produsele traditionale.

Platforma va permite utilizatorilor sa-si impartaseasca experienta din domeniu si va fi organizata in doua sectiuni:
• sectiunea publict accesibila tuturor utilizatorilor interesati de norme legislative din domeniul produselor traditionale, noutati, anunturi, studii si alte informatii relevante;
• sectiunea privata care va gazdui cursurile on line.

Proiectul este implementat de un consortiu format din 4 parteneri din 3 tari. Proiectul este coordonat de Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (IBA Bucuresti, Romania). IBA Bucuresti este o institutie publica de cercetare in domeniul tehnologiei alimentare, calitatii si sigurantei alimentare, ambalarii alimentelor. Ceilalti parteneri sunt: SIVECO (Romania), Centrul Tehnologic National pentru Industria Conservelor si Alimentelor (CTC, Spania) si Universitatea Catolica Portugheza - Scoala Superioara de Biotehnologie (UCP-ESB, Portugalia).

Proiectul este finantat de catre Comisia Europeana prin Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP, Bucuresti, Romania) si se incadreaza in programul: Invatare pe tot parcursul vietii, sub-programul: Leonardo da Vinci; actiunea: Leonardo da Vinci - Transfer de inovatie.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram