Studiile care vin sa se adauge an de an demonstreaza din ce in ce mai convingator cat de periculoase sunt kilogramele in plus. De la bolile cardiovasculare la diabet, riscurile la care acestea ne expun sunt nenumarate. Daca adaugam si dezavantajele de natura estetica si de conditie fizica pe care le implica statutul supraponderal, este evidenta dorinta si incercarea de a slabi. Este insa necesar sa stim ca slabitul poate fi chiar mai periculos... Unele diete pot forta ficatul, avand implicatii dintre cele mai grave. Alte diete ne priveaza de principii alimentare indispensabile metabolismului nostru. In alte situatii, dieta poate produce adevarate dezechilibre psihice. Riscul tuturor acestor pericole nu poate fi subestimat. Dar chiar si atunci cand reusim sa dam jos kilogramele pe care ni le-am propus, nu ne permitem inca sa exclamam Evrika! Si asta pentru ca, in mult prea multe cazuri, perioadei de slabire ii urmeaza o perioada de ingrasare, cateodata chiar mai grava decat precedenta. Se ajunge astfel la o alternanta de perioade de slabire si de ingrasare care poarta numele de sindrom yo-yo. Din pacate, nu este un joc nevinovat, ci un proces extrem de periculos, pentru ca riscul de afectiuni grave este mult mai mare decat in cazul unei greutati supraponderale, dar stabile.
De ce apare acest fenomen yo-yo? Explicatia este simpla. Organismul va incerca sa isi refaca rezervele cu care era obisnuit. In plus, va aparea si o presiune psihica ce ne va impinge sa ne satisfacem placerile pe care ni le-am interzis anterior. Putem incerca sa ne abtinem in continuare, pentru a nu ne ingrasa, dar trebuie sa stim ca tot nu am rezolvat problema. Si aceasta deoarece in timpul dietei am pierdut mai repede masa musculara decat tesut adipos. Ori trebuie stiut ca numai in celulele musculare putem arde caloriile in plus! Astfel, cura de slabire, in afara de neajunsurile enumerate mai devreme, ne creeaza predispozitia de ingrasare, pentru ca acum, in loc sa putem arde caloriile in plus, ele urmeaza sa aiba o singura destinatie, depunerea sub forma de grasime.
Pentru a evita aceste pericole si pentru a putea slabi sanatos, putem apela la acidul linoleic conjugat (CLA), o substanta absolut necesara organismului nostru si pe care, din pacate, alimentatia moderna nu ne-o asigura in cantitate suficienta. Acidul linoleic conjugat are proprietatea de a conduce grasimile spre celulele musculare pentru a fi arse. Nu este o actiune miraculoasa. Ea se bazeaza pe proprietatea acidului linoleic conjugat (CLA) de a stimula anumite enzime si de a le inhiba pe altele. Astfel, vor disparea celulele adipoase si vor fi intarite celulele musculare. Organismul va fi mai puternic si mai sanatos. In plus, vom dobandi si o forma de invidiat. Daca adaugam si un ceai verde care stimuleaza suplimentar arderea grasimilor, efectul va fi si mai puternic. Putem slabi astfel fara sa ne infometam. Vom obtine in final un corp sanatos, capabil sa arda un plus de calorii si, ca atare, cu un risc mult mai mic de ingrasare. In plus, acidul linoleic conjugat (CLA) si ceaiul verde reprezinta elemente esentiale pentru protectia organismului, astfel incat, in acelasi timp, reusim sa combatem si diferitele afectiuni provocate de excesul anterior de kilograme.
Un produs cu o maxima biodisponibilitate, ce imbina efectele acidului linoleic conjugat (CLA) cu cele ale ceaiului verde, il reprezinta Bio-CLA Booster de la Pharma Nord.
Pret: 48 lei (60 capsule). Produsul este disponibil in farmacii si in magazinele cu produse naturiste.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro