Ce este de facut in privinta celor care cu greu reusesc sa pastreze relatii cu semenii, sa-si exprime emotiile si gandurile intr-un mod corect si coerent? Cum functioneaza principiile de comportament in formarea si dezvoltarea personalitatii? Cine poate explica comportamentul oamenilor in relatia cu starea lor de sanatate?
Societatea Academica a Stiintelor Comportamentale din Romania vine cu raspunsuri pertinente si solutii concrete la aceste probleme, si nu numai. Specialistii in psihologie, psihologie sociala, psihiatrie, sociologie, medicina generala si medicina dentara, antropologie, economie sau politologie se reunesc in cadrul acestei platforme comune de comunicare, pentru a preveni dezechilibrele comportamentale si pentru a ameliora calitatea vietii persoanelor afectate de aceste tulburari.
De asemenea, Societatea Academica a Stiintelor Comportamentale isi propune sa evidentieze importanta stiintelor comportamentale in medicina, precum si impactul pe care un comportament uman il are asupra starii de sanatate.
”Ne dorim ca printr-un efort comun de a intelege si explica comportamentul oamenilor in relatia cu starea lor de sanatate, sa ajutam la imbunatatirea relatiei medic-pacient, prin dezvoltarea capacitatii de comunicare si intelegere a principiilor fundamentale pe baza carora se construieste o relatie intre cei doi subiecti. Alaturi de medici, autoritati, organizatii de profil si mass media ne dorim sa ajutam la preventia si ameliorarea dezechilibrelor comportamentale, aducand un plus de calitate vietii”, a declarat lect. univ. dr. Gabriela Iorgulescu, presedinte Societatea Academica a Stiintelor Comportamentale din Romania.
Obiectivele Societatii Academice a Stiintelor Comportamentale vizeaza facilitarea comunicarii si inlesnirea schimbului de informatii intre actorii implicati in managementul stiintelor comportamentale si transmiterea catre publicul larg a mesajelor educative si de informare legate de diverse aspecte ale stiintelor comportamentale.
Unul dintre principalele obiective este ca o parte din activitatile societatii sa fie transpuse in formularea unor rezolutii si propuneri legislative pe diverse aspecte din sfera stiintelor comportamentale si inaintarea catre autoritatile competente.
Pe langa dezbaterea problemelor comportamentale in cadrul unor evenimente stiintifice dedicate atat profesionistilor implicati in acest amplu demers, cat si publicului larg, Societatea Academica a Stiintelor Comportamentale din Romania doreste, ca prin informatiile transmise, sa contribuie la cresterea calitatii vietii persoanelor.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro