Sprijinim viitorul

28 octombrie 2014

În cadrul proiectului “Sprijin pentru persoanele dependente” ID POSDRU/165/6.2/S/143248 se recrutează persoane care să beneficieze de cursuri de calificare gratuite pentru următoarele ocupații “Îngrijitor bătrân la domiciliu” sau “Îngrijitor bolnav la domiciliu”. Cu o durată de 18 luni, proiectul este implementat în parteneriat de către Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică CATALACTICA – filiala Teleorman, Asociația pentru promovare incluzivă INTEGRAT şi Asociaţia pentru dezvoltare integrată, fiind cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investește în oameni!”.
Proiectul urmărește reintegrarea pe piața muncii a persoanelor ce îngrijesc un bătrân sau un bolnav din familie prin calificarea acestora și prin oferirea unui pachet complet de servicii de evaluare psiho-socială, consiliere și mediere pe piața muncii. De asemenea, pentru persoanele dependente sunt oferite servicii complexe în vederea îmbunătățirii condițiilor de viață.
Proiectul Sprijin pentru persoanele dependente se bazează și pe sprijinul voluntarilor implicați în derularea proiectului, oferind asistență echipei de implementare în activitățile de comunicare, informare, evaluare psiho-socială și consiliere.
“Prin acest proiect vrem să contribuim la îmbunătățirea condițiilor de viață pentru persoanele care și-au pierdut total sau parțial capacitatea de autoîngrijire.
În această categorie intră în special bătrânii. Fiecare dintre noi avem bunici, care au nevoie de sprijin. Proiectul acesta este și pentru ei – vrem să-i ajutăm pe bătrânii noștri să-și recapete dreptul la o viață demna, să aibă parte de servicii sociale, de îngrijire adecvate nevoilor lor”, Nicoleta Golai Vînătoru - managerul proiectului.
Proiectul se derulează în trei regiuni de dezvoltare: Sud Muntenia, București Ilfov și Sud-Vest Oltenia.
Obiectivul general al proiectului constă în facilitarea accesului la formare şi integrare/reintegrare a persoanelor vulnerabile pe piaţa muncii cu scopul evitării excluziunii sociale, marginalizării şi discriminării acestora. Grupul țintă al proiectului este alcătuit din 756 de membri ai familiilor susţinători pentru persoane dependente, în special vârstnice. Aceștia vor urma cursuri de calificare gratuite pentru ocupația de îngrijitor bătrân la domiciliu, îngrijitor bolnav la domiciliu și cursuri pentru dezvoltarea competențelor generale/de bază, iar până la finalul proiectului minim 80% dintre ei vor obține o certificare/certificări. De asemenea, cei 756 beneficiari vor participa la ședințe de consiliere și mediere în vederea inserției pe piața muncii și minim 38 dintre aceștia vor fi angajați.
Pentru mai multe detalii referitoare la proiect, criterii de eligibilitate, modalitățile de înscriere la cursuri sau pentru a deveni voluntar în cadrul proiectului vizitați site-ul proiectului.

Contact:

Alexandra Petre
Expert informare și publicitate
Tel.: 0745025556
[email protected]

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram