Star Storage, furnizorul român de top pentru soluţii de stocare, arhivare şi management de informaţii (date şi documente), servicii de externalizare şi servicii Cloud, lansează Campania „Sângele este viaţă”, prin care îşi propune să susţină Institutul de Hematologie din Bucureşti în direcția colectării și păstrării în condiții optime a sângelui şi să promoveze necesitatea donării de sânge.
În prima parte a acestei campanii, Star Storage va face în perioada 18 - 31 decembrie o donație pentru a dota Institutul de Hematologie din Bucureşti cu următoarele echipamente, indispensabile pentru colectarea şi păstrarea în condiții optime a sângelui:
O bancă de sânge – un echipament profesional de refrigerare pentru 336 pungi de sânge;
Un echipament profesional de refrigerare pentru reactivi cu o capacitate de 500 litri;
6 hemomixere.
Prin desfăşurarea campaniei „Sângele este viaţă”, Star Storage îşi propune următoarele obiective:
Dotarea Institutului de Hematologie din Bucureşti cu echipamente la standarde europene;
Îmbunătățirea condițiilor de donare prin reabilitarea / amenajarea spațiilor Institutului de Hematologie din București;
Informarea publicului larg referitor la necesitatea implicării în donarea de sânge benevolă, voluntară şi neremunerată cu impact pozitiv în creşterea numărului donatorilor de sânge în România.
Sângele este o parte esenţială, vitală şi foarte preţioasă a corpului uman, o avuție pe care fiecare dintre noi o deţinem, fără să conștientizăm cât este de importantă. Și asta până la un moment, când o persoană dragă are nevoie de sânge a pentru fi salvată – abia atunci realizăm adevărata valoare a gestului de a dona sânge.
Și totuși România este pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește donarea de sânge. Statisticile arată că doar 1,7% dintre români se află pe lista donatorilor, în comparație cu alte state europene: Danemarca – 10%; Anglia – 9%; Olanda – 8%; Germania – 5,5%; Franţa – 6%; Italia Sud – 4%; Italia Nord – 3%; Ungaria – 4,2%.
„În fiecare secundă există un om care are nevoie de sânge şi consider că fiecare dintre noi trebuie să-şi asume responsabilitatea donării de sânge, pentru că atât timp cât suntem sănătoşi şi putem dona, trebuie să o facem. Și asta nu pentru beneficiile care se acordă unui donator de sânge, ci pentru că noi suntem norocoşi, pentru că ne putem bucura de fiecare clipă a vieţii noastre în timp ce sunt alţi oameni care îşi pierd viaţa nu pentru că suferă de vreo boală gravă, ci pentru că nu au avut sângele potrivit la momentul potrivit.
Pe lângă faptul că sunt foarte puţini donatori de sânge la noi în ţară, România mai are o problemă, cea a dotării tehnologice a Institutelor specializate, ceea ce creşte impactul negativ pe care îl are insuficienţa sângelui, din cauză că acesta se alterează mult mai repede decât s-ar întâmpla dacă Institutele ar fi dotate corespunzător. Medicina a evoluat foarte mult de-a lungul timpului şi cu toate că acum există tehnologii speciale pentru păstrarea şi transportul sângelui, acesta rămâne o substanţă foarte perisabilă şi de aceea este nevoie să se facă donaţii zilnic. De asemenea, să nu pierdem din vedere faptul că o persoană care donează sânge la fiecare trei luni poate salva într-un an 15 persoane.“, a declarat Cătălin Păunescu, Managing Director, Star Storage.
Star Storage în decursul acestui an a avut două campanii interne de donare de sânge intitulate „Ziua donatorului de sânge în Star Storage” şi care s-au desfăşurat în colaborare cu Institutul de Hematologie din Bucureşti. În cadrul acestor campanii, angajaţii Star Storage au donat sânge, fiind ajutați în acest demers de Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti care a pus la dispoziție o unitate mobilă.
Despre Star Storage – Information Management | Outsourcing | Cloud
Star Storage este o companie românească, capital 100% privat, leader în soluţii pentru protecţie şi management al informaţiilor în România. Cu peste 12 ani de experienţă pe piaţa din România, Star Storage şi-a dezvoltat portofoliul de soluţii şi servicii pornind de la principiul integrării complete de-a lungul întregului ciclu de viaţă al informaţiilor generate de o companie – din momentul producţiei acestora până în momentul stocării sau distrugerii: servicii externalizate de output management (producţie documente), servicii externalizate de arhivare şi management al arhivelor hibride (arhive fizice şi electronice), servicii externalizate de data center şi Cloud, soluţii de infrastructură IT şi soluţii de business, toate integrate cu soluţiile de gestiune a informaţiilor geospaţiale (Geographic Information System).
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro