Platforma online Dacic Cool (www.daciccool.ro) continua sa sarbatoreasca numele romanesti. Astfel, pana in 30 septembrie, cand in calendarul ortodox este praznuit Sfantul Grigorie Luminatorul, in prim-plan sunt, firesc, cei care poarta numele Grigore. Magazinul online Dacic Cool (www.magazin.daciccool.ro) le face cadou sarbatoritilor dublarea comenzii: pentru fiecare produs comandat, persoanele cu numele Grigore sau cu un nume derivat primesc inca un produs cadou.
Prenumele Grigore reproduce numele grecesc Gregorios, care s-ar traduce prin "cel cu mintea treaza, cel care vegheaza". In primele secole ale erei noastre, Grigore a devenit un nume frecvent, fiind purtat de mai multe personalitati ale Bisericii, fapt care a contribuit la raspandirea sa atat in apusul, cat si in rasaritul Europei. Pe 30 septembrie, in calendarul ortodox este praznuit Sfantul Grigorie Luminatorul (240-332), Apostolul Armeniei, despre care se spune ca a pus bazele alfabetului armenesc si ca a tradus Biblia in limba armeana. Mult mai cunoscut decat Sfantul Grigorie Luminatorul este Sfantul Grigorie de Nazianz (329-390), care, pentru invatatura sa profunda si pentru elocventa sa, a fost supranumit Teologul. Sfantul Grigorie Teologul este praznuit pe 25 ianuarie, dar si pe 30 ianuarie, alaturi de Sfintii Vasile cel Mare si Ioan Gura de Aur (Sfintii Trei Ierarhi).
Una dintre personalitatile din cultura romana care a purtat numele Grigore este si Grigore Antipa (1867-1944), fondatorul scolii romanesti de hidrobiologie, naturalist, biolog, oceanolog si muzeolog de renume mondial. Grigore Antipa a fost primul specialist roman in domeniul ihtiologiei si cel dintai care a intocmit o harta exacta a Deltei Dunarii. De creatia sa muzeala se leaga si inventia dioramelor biologice, adica expunerea animalelor intr-un cadru inspirat de mediul lor natural. A fost director al Colectiilor de zoologie din Bucuresti, pe care le va dezvolta si transforma, in decursul anilor, intr-una dintre cele mai remarcabile institutii muzeistice de stiinte naturale, nu numai din Romania, ci si din intreaga Europa. Din 1933, aceasta institutie ii poarta numele: Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa.
Simpatici, fermecatori, sociabili, sinceri, se spune ca purtatorii numelui Grigore sunt persoane optimiste, inzestrate cu simtul umorului. Se crede despre ei ca sunt firi independente, atrase de cercetare, de tot ce este neobisnuit sau de avangarda. Pentru ca au o usurinta deosebita in exprimare, pot face cariera in invatamant, insa la fel de bine se pot realiza profesional in jurnalism, teatru sau literatura.
Despre modul de desfasurare a promotiei puteti afla mai multe vizitand magazinul online Dacic Cool (www.magazin.daciccool.ro). Dublarea se va aplica doar pentru comenzile lansate in perioada 18-30 septembrie de catre persoanele cu nume derivat de la Grigore, pentru o singura comanda, in limita sumei de 200 de lei. Pentru informatii suplimentare, puteti apela numerele de telefon: 021.225.05.07, 0723.15.60.99 (de luni pana vineri intre orele 10.00 si 18.00) sau puteti trimite un e-mail la [email protected].
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro