Tot ce trebuie sa stii despre tenul gras : Cum il ingrijim si ce machiaje folosim?

3 decembrie 2020
Autor:
SEO MEDIA MARKETING SRL

Tenul gras reprezinta si cel mai problematic tip de ten fiindca, de regula, acesta vine la pachet si cu anumite probleme si imperfectiuni ce trebuie solutionate, altfel, pot degenera. Sa ai un ten gras presupune o grija permanenta la toate produsele p care le folositi, dar si o rutina foarte bine pusa la punct cu produsele potrivite. In acest material, ne-am propus sa clarificam cele mai importante aspecte pe care orice persoana cu tenul gras ar trebui sa le cunoastem pentru a sti unde si cum trebuie actionat, accesand acest articol cel mai bun fond de ten pentru ten gras foarte bine documentat, cu informatii atent selectate.

Cum recunoastem tenul gras si ce particularitati are acesta?

In principiu, un ten gras este foarte usor de identificat avand la baza anumite particularitati. In primul rand, pielea are in permanenta un aspect lucios, iar la atingere este uleioasa. De asemenea, persoanele cu tenul gras au, de cele mai multe ori, porii dialati, creand acele efect de coaja de protocala, mai ales in zona nasului, fruntii si obrajilor. In acest context, pielea devine mai fragila si subtire, iar in zona barbiei, nasului si fruntii se poate ingrosa.

Pot exista perioade sau pot aparea constant cosuri cu vezicule albe, cu sebum sau pete rosii care se infecteaza foarte des, conducand chiar si la acnee. In general, persoanele care se confrunta cu acneea au si un ten gras.

Care sunt cauzele ce favorizeaza excesul de sebum?

Persoanele care se confrunta cu un astfel de ten nu de putine ori s-au intrebat care este, de fapt, cauza excesului de sebum de pe tenul lor. Cauzele pot fi multiple, le vom prezenta in continuare si este posibil chiar sa va regasiti in mai multe situatii.

In primul rand, un ten gras are la baza factori genetici, fie ca discutam despre un ten gras mostenit, fie fluctuatii hormonale provenite tot genetic. Varsta poate constitui is ea un factor in acest sens, caci in adolescenta sau chiar si mai tarziu, glandele sebacee raman hiperactive si au tendinta de a secreta mai mult sebum.

Sunt foarte importante si perioadele de stres si agitatie din viata voastra pentru ca pot contribui activ la productia mai mare de sebum datorate dezechilibrelor hormonale. Stresul actioneaza pe mai multe cai, iar unul dintre rezultate este acesta!

Mediul in care traiesti joaca, deopotriva, un rol deosebit de important caci anotimpul, caldura, umiditatea pot contribui la cresterea productiei de sebum.

De asemenea, produsele nepotrivite pe care le aplicati pe ten va pot face mai mult rau. Nu aplicati alte produse decat cele destinate tenului gras cu probleme si aveti in vedere ca nici igienizarea si uscarea in exces a tenului nu este o idee buna. Incercarea de a usca excesiv pielea cu produse agresive nu face altceva decat sa stimuleze si mai mult glandele sebacee. De asemenea, lipsa de hidratare din piele, precum lipsa folosirii unei creme hidratante adaptate nevoilor pot determina secretia de sebum. Principiul este simplu: glandele sebacee incearca sa compenseze in mod natural aceasta lipsa de hidratare identificata.

Cum ingrijim si ce machiaje folosim pentru un ten gras?

Ingrijirea tenului gras cu probleme trebuie sa fie foarte minutioasa. Un pas gresit sau un produs nepotrivit poate inrautati imediat situatia. Prin urmare, este esential sa curatati foarte bine tenul cu produse potrivite. Curatarea tenului se va face atat dimineata, cat si seara, nici mai des, nici mai rar.

Este imperios necesar utilizarea unei creme matifiante potrivite tenului gras care sa aiba capacitatea de a echilibra secretia de sebum, precum si de a lasa porii sa respire. Apa termala poate ajuta la calmarea tenului. Totodata, pot fi eficient serurile ce contin niacinamide si zinc ce ajuta la reglarea secretiei de sebum, vitamina C pentru uniformizarea nuantei tenului si efect de iluminare si chiar exfolierea regulata cu produse potrivite.

De asemenea, pe parcursul zilei cand va simtiti fata incarcata, puteti apela la servetele cosmetice cu aloe vera sau jojoba care ajuta la inlaturarea grasimii de pe ten.

Va vine sa credeti sau nu, si alimentatia va poate ajuta sa ameliorati aceste efecte neplacute provocate de tenul gras. Ideal ar fi sa aveti o alimentatie cat mai bogata in legume si fructe proaspete, sa consumati apa din abundenta cu lamaie, dar si respectarea unui prgoram de odihna ce ii permite organismului sa isi recapete echilibrul.

Si pentru ca suntem femei si vrem sa aratam impecabil, ne dorim concomitent cu un ten sanatos si un machiaj cat mai rezistent. Rezistenta machiajului pe un ten gras este un subiect destul de delicat, iar femeile cu tenul gras o stiu foarte bine. Principala problema in cazul machiajului se refera la alegerea fondului de ten potrivit.

Cum trebuie sa fie fondul de ten pentru un ten gras? In primul rand, sa aiba  unu finish mat, nicidecum glow, fiindca asta ar inseamna sa va evidentieze imperfectiunile si sa stimuleze productia de sebum. De asemenea, este esential ca fondul de ten pe care il alegeti sa nu contina ulei. Textura acestuia trebuie sa fie una adecvata, pentru a estompa porii si nu a ii pune in evidenta si mai mult, fiindca un ten gras se confrunta cu pori mai vizibili. In plus, rezistenta fondului de ten pentru tenul gras trebuie sa fie una superioara, sa nu se curete de pe ten, ci sa reziste cat mai bine pe parcursul zilei. Mai multe detalii si recomandari de astfel de produse gasiti aici si chiar va recomand sa urmariti materialul: https://www.cosmeticebune.ro/cel-mai-bun-fond-de-ten-pentru-ten-gras/.

Pentru a ajuta fondul de ten sa ramana intact pe fata, ideal ar fi sa apelati si la o pudra pulbere de fixare. O pudra buna poate face diferenta si chiar ajuta foarte mult in acest sens. In ceea ce priveste produsele de machiaj pentru sprancene si ochi, va recomand sa optati pentru variante waterproof pentru a va asigura ca rezistenta lor va fi una incontestabila si nu va veti trezi ca se va intinde machiajul pe fata.

Greseli de evitat pentru un ten gras

Inconstient, suntem tentate sa facem anumite greseli care pot pune in pericol sanatatea tenului sau pot inrautati situatia.  Iata cateva dintre cele mai des intalnite greseli pe care le comit femeile cu tenul gras:

  • Eviti hidratarea tenului - hidratarea este esentiala si  nu trebuie evitata, insa ceea ce ar trebuie realmente sa eviti sunt produsele, in special, cremele cu textura grasa care incarca porii. Ideale sunt variantelel de creme cu textura cat mai light adaptata nevoilor tenului tau.
  • Usuci excesiv fata - asa cum spuneam anterior, uscarea fetei nu este solutia optima pentru combaterea excesului de sebum, dimpotriva, stimulezi si mai mult glandele. Foloseste geluri de curatare purifiante, dar delicate cu pielea care sa nu iti creeze senzatia de piele care te strange.
  • Nu folosesti toner - tonerul ar trebui sa faca parte din rutina ta, evident, o varianta potrivita nevoilor tale si aplicata indeosebi in zonele cu probleme. In functie de tipul tonerului pe care il folosesti ajuta la eliminarea unor eventuale resturi de machiaj, la calmarea tenului ori chiar la combaterea anumitor probleme cu care tenul gras vine la pachet.
  • Exfolierea excesiva - aici ne referim fie la exfolierea chimica, fie la cea mecanica. Ca o mica paranteza, exfolierea mecanica ar fi de evitat, fiindca poate agresa excesiv tenul si poate distruge straturi ale pielii. Dermatologii recomanda exfolierea chimica, iar daca aceasta este facuta acasa cu produse speifice, atunci o frecventa de 1-2 ori pe saptamana este ideal. Nu mai des!
  • Dusurile fierbinti sau spalarea fetei cu apa fierbinte - poate ai auzit mitul conform caruia apa fierbinte ar degresa mai bine. Nimic mai fals! Apa fierbinte nu face altceva decat sa deshidrateze, iar glandele sebacee vor incerca sa echilibreze balanta si vor produce, din nou, mai mult sebum. Apa cu care te speli trebuie sa fie calduta!
Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram