Tigai wok – de ce se merita sa ai in bucatarie

4 iunie 2022
Autor:
SEO MARKETING AGENCY SRL

Wok-ul a fost intodeauna asociat cu mancarea asiatica. Acesta este folosit in principal pentru feluri de mancare rapide, delicioase, in care puteti pune orice de la carne, legume, orez, taietei si asa mai departe. Acest tip de mancare este cunoscut sub numele de stir fry.

Una sau doua tigai wok va pot fi de mare folos in bucatarie, fiind un mod mai sanatos de a gati si mai rapid. Wok-urile traditionale sunt realizate din otel carbon, insa in ziua de azi oferta s-a marit si exista pe piata tigai de aluminiu, fonta sau otel inoxidabil.

Sunt nenumarate benficii si avantaje pe care o tigaie wok o poate oferi in bucatarie, insa va voi prezenta doar 7 motive:

  1. Suprafata antiaderenta

Fata de oale antiaderente, wok-ul poate deveni “teflonat” la temperaturi inalte si cu ajutorul unei asezonari inainte de folosire. Tot ce trebuie sa faceti este sa puneti tigaia la incins si sa puneti ulei. In acest moment agitati usor tigaia pentru a acoperi fiecare parte din aceasta cu ulei. Daca tigaia este bine incinsa, atunci nimic nu se va lipi.

  1. Rapid

Unul dintre principalele avantaje ale acestei tigai wok este acela ca preparatele se gatesc foarte repede. Stir fry-ul necesita temperaturi inalte si datorita conductibilitatii ridicate ale materialelor din care este realizat, mancarea se va face numaidecat. Atata timp cat aveti toate ingredientele pregatite, carnea taiata, legumele maruntite si taietei sau orezul fiert, pregatirea unei cine gustoase nu va dura mai mult de 15 minute.

  1. Versatil

Desi este asociat cel mai mult cu stir fry-ul, o tigaie wok nu trebuie folosita doar in acest sens. O puteti folosi cu succes si la prajire, gatire la abur ( cu ajutorul unui cosulet pentru gatit la abur ), tocanite si multe altele. Asa cum puteti folosi o tigaie traditionala sau o oala, puteti folosi cu succes wok-ul in toate activitatile culinare din bucatarie.

  1. Cantitati mai mari de mancare

Forma unica a tigailor wok o fac potrivita atunci cand doriti sa gatiti pentru mai multe persoane.

  1. Un mod mai usor de a gati

Stir fry- urile, in general, sunt preparate culinare usoare, care folosesc de cele mai multe ori ingrediente proaspete si gustoase. Tot ceea ce aveti de facut este sa pregatiti si sa taiati carnea si legumele in bucati mici, pentru a se gati rapid si uniform. Odata ce wok-ul este incins, aruncati carnea, legumele si taietei (sau orezul), adaugati condimentele dorite si gata, masa este finalizata.

  1. Ieftine

Un wok, indiferent de pretul acestuia este o investitie pe termen lung. De cele mai multe ori, acestea nu sunt scumpe, insa datorita materialelor de calitate din care acestea sunt realizate, va poate asigura o durata lunga de viata.

  1. Un gust mai bun si mai multe vitamine

Datorita modului rapid de a gati, wok-ul poate oferii mancarii un gust mai bun. Acest lucru se datoreaza temperaturii inalte si a timpului scurt de gatire, ceea ce face ca ingredientele sa se gateasca mai repede, fara sa piarda din arome si gust.

In acelasi timp, gatirea rapida a legumelor va face pierderea de vitamine si minerale sa fie tinuta la minim, oferind inca un beneficiu la capitolul sanatate.

 Fata de alte metode de gatire, precum fierberea sau folosirea cuptorului, aceasta este cea mai buna modalitate pentru a tine legumele cat mai sanatoase posibil.

Tigaile Wok au fost si inca sunt populare in randul bucatarilor profesionisti, dar si in randul bucatarilor amatori. Datorita calitatii si a gustului excelent al mancarii si a vitezei de gatire, wok-ul este un vas ce nu trebuie sa lipseasca din bucataria dumneavoastra.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram