Toamna aceasta iti cauti apartament? Verifica certificatul energetic al imobilului

6 octombrie 2015
Autor:
Content SEO

Pentru ca toamna este sezonul schimbarilor, daca ai in vedere achizitionarea sau inchirierea unui apartament/case este important sa stii toate aspectele implicate, atat pe termen lung, cat si pe termen scurt. Inainte de a incheia orice tranzactie imobiliara, ia in considerare urmatorul document, intitulat certificat energetic.

Certificat energetic - document obligatoriu pentru cladiri

Certificatul energetic a devenit obligatoriu prin lege incepand cu anul 2013, in toate situatiile care implica vanzarea, cumpararea sau inchirierea unui imobil si este valabil pe o perioada de 10 ani de la data emiterii. Potentialii proprietari/chiriasi au dreptul de a cere administratorului cladirii sa prezinte acest document, sau pot refuza incheierea contractului.

Certificatul de performanta energetica al unei cladiri atesta consumul energetic al imobilului, si il incadreaza intr-una din cele 6 clase de performanta energetica: de la A, reprezentand cel mai mic consum de energie (pana la 125 kWh/m²/an), pana la clasa G - consum ridicat de energie ( 820 kWh/m²/an).

Prin continutul unui certificat energetic, poti afla informatii importante despre nivelul de performanta al cladirii, de la consumul de apa calda, caldura si sistemul de iluminare. Pe baza acestor date, se poate estima consumul lunar si cheltuielile de intretinere lunara, care trebuie suportate pentru proprietatea pe care doresti sa o cumperi. Nu numai pretul imobilului la momentul respectiv este important, cat si costurile acestuia pe termen lung. Un imobil situat intr-o clasa energetica cu consum redus de energie, te ajuta sa economisesti si este mai eficient din punct de vedere al cheltuielilor pe termen lung. O cladire bine izolatata termic, fata de una cu un grad de izolare termica redusa, poate avea un impact puternic asupra bugetului. Astfel, daca imobilul pe care urmeaza sa il inchiriezi sau achizitionezi a fost clasat in A, B sau C, automat si cheltuielile vor fi mai mici.

Procesul de obtinere si costul

Certificatul de performanta energetica se intocmeste de catre o echipa de auditori energetici, pe baza documentelor puse la dispozitie de administratorul imobilului si a informatiilor colectate la fata locului. Procedeul se desfasoara simplu si rapid, iar documentul este pus la dispozitia proprietarului in maxim 24 de ore de la colectarea datelor. Pretul unui certificat energetic in Bucuresti porneste de la 130 RON dar poate varia in functie de marimea spatiului si complexitatea proiectului. Pentru mai multe informatii contacteaza firma de auditori avizati pe www.certificatulmeu.ro.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram