După aproape 30 de ani de inovații și o evoluție continuă, ne aflăm într-un punct critic din istoria omenirii, deoarece observăm cum din ce în ce mai multe industrii adoptă, într-un mod sau altul, o tehnologie bazată pe scanere și imprimante 3D. Practic, în ziua de astăzi, putem folosi printarea 3D să creăm organe pentru transplant, motoare pentru rachetele care călătoresc în spațiu, jucării, și multe altele. Iar, ceea ce contează cel mai mult e că tehnologia nu mai e atât de scumpă, multe companii începând procesul de schimbare.
Totuși, deși tehnologia a evoluat destul de mult, nu toate industriile pot adopta, încă, schimbarea masivă care se va întâmpla oricum, undeva în viitor. Dar putem deduce rapid care sunt industriile care au suferit cele mai mari schimbări și au beneficiat cel mai mult cu privire la adoptarea procesului de printare 3D. Acestea sunt:
E adevărat că lista poate continua cu mai multe nișe, dar acestea sunt cele unde tehnologia a avut cel mai mare impact.
Această nișă este mult mai complexă decât am crede la prima vedere. Fiecare component, fiecare parte creată, indiferent dacă vorbim de imprimante 3D sau nu, trebuie să treacă prin verificări extrem de grele, care mimează condițiile din spațiu. Așadar, ele trebuie să reziste la temperaturi extrem de mari și, totodată, extrem de mici, în timp ce greutatea obiectului respectiv este cât mai mică cu putință. Astfel, în ziua de azi, toate părțile componente ale unui motor pot fi create cu ajutorul unor imprimante 3D profesionale, iar acestea sunt folosite de alți roboți și procese automatizate pentru a crea produsul final.
Aici lucrurile sunt puțin diferite. Deși avem câteva exemple unde părțile componente ale unei mașini sunt create cu printarea 3D, procesul este folosit adeseori în alte procese. De exemplu, toate prototipurile, uneltele, dar și piesele de schimb sunt create cu ajutorul unor imprimante 3D. Tehnologia a ajutat industria automobilă să dezvolte anumite produse mult mai rapid și de o calitate mult superioară.
Acest lucru este valabil pentru toate industriile, mai ales în cele unde este esențială și necesară producerea la scară la largă a unor produse (cum ar fi domeniul dental sau arhitectura). Imprimantele 3D sunt, la urma urmei, mult mai rapide și eficiente, iar ele produc o calitate mult superioară față de ceea ce putem face în mod manual. Costurile asociate cu orice companie din industria de fabricație vor scădea considerabil, odată ce au implementat un sistem de imprimante 3D.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro