Utilizarea dronelor in proiectele de infrastructura ajuta la obtinerea de informatii mai extinse si mai precise pentru a le face mai sustenabile.
Tehnologia ajuta sa se ajunga acolo unde in mod normal nu putem ajunge. Dronele permit cercetarea santierelor cu acces dificil si ofera informatii precise despre peisajele provocatoare.
Aceste dispozitive zburatoare fara pilot schimba modul in care se abordeaza proiectele in doua aspecte:
- Dronele capteaza informatii 3D cu precizie topografica pentru a lua masuri si proiecte;
- Urmarirea lunara a proiectelor, utilizata pentru raportare, managementul contractelor, scopuri de comunicare etc.
Dronele ofera captarea informatilor despre teren intr-un mod rapid si eficient. Se utilizeaza pe scara larga pentru lucrari de terasament, inginerie geotehnica, controlul progresului si probleme de mediu, deoarece se obtin detalii la care nu se poate ajunge fizic.
Mai mult, dronele au devenit un instrument de raportare. Consecinta pandemiei si a restrictiilor de calatorie, necesitatea de a pastra o privire de ansamblu extinsa asupra progresului proiectului fara a avea un supervizor in mod special la fata locului.
Imaginile 3D luate de la drone au o gama de precizie de la 2 la 5 cm, ceea ce permite masurarea, vizualizarea elementelor de fixare, determinarea daca exista alunecari de teren, revizuirea designului, sectiunile transversale ale programului etc.
In trecut, o drona era un echipament extrem de complex, dar in prezent este o jucarie de cateva kilograme, cu o camera foarte puternica.
Dronele nu pot fi lasate liber oriunde, deoarece exista restrictii si este nevoie de acord de confidentialitate. Insa, pe teren privat se pot colecta date fara probleme.
Utilizarea dronelor contribuie, de asemenea, la reducerea amprentei de carbon, deoarece previne calatoriile si risipa de materiale.
Utilizarea dronelor, care era aproape experimentala in urma cu câtiva ani, este larg raspandita in zilele noastre. Cu drone, se pot efectua sondaje masive de imagini, folosite ca dispozitive de scanare si cartografiere mobile.
O drona inregistreaza date mult mai rapid fata de celelalte metode si este de 5 ori mai putin solicitant privind munca fizica. De aceea, proiectul va fi mai rapid si mai ieftin fata de cel terestru.
Datele topografice ale dronei includ masuratori pentru proiecte geografice 3D.
Un alt avantaj la topografia cu drona este ca se poate ajunge in zonele mai putin accesibile, pante sau terenuri dificile fara sa mai cheltuiti bani pe transport sau pe organizarea masurarii.
Daca aveti nevoie de servicii de topografie si cadastru in Bucuresti Ilfov, va recomandam o echipa plina de profesionisti, care vor fi transparenti pe toata perioada proiectului, vor oferi garantie si vor respecta termenul promis, fara a face compromisuri la calitate, EVCAD property.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro