Trei dulceţuri ”Topoloveana” premiate internaţional in al treilea an consecutiv pentru ”gustul superior”

1 iunie 2012

Consecventa valorilor care au consacrat-o pe piata alimentelor functionale, compania SONIMPEX SERV COM continua sa inoveze in spiritul gastronomiei traditionale romanesti (dulceturi din fructe si legume 100% naturale, fara zahar adaugat, fara aditivi, fara E-uri, fara conservanti), castingand nu doar simpatia consumatorilor romani, ci si respectul specialistilor gastronomi de talie internationala. Astfel, daca in anteriorii doi ani compania a trimis in competitia anuala organizata de Institutul de Gust si Calitate de la Bruxelles unul (2010: Magiunul de prune ”Topoloveni”) si respectiv doua produse (2011: Magiunul de prune ”Topoloveni” si Dulceata de cirese negre ”Topoloveana”), in 2012 (la a treia participare), trei dulceturi ”Topoloveana” au fost degustate de prestigiosii maestri gastronomi de talie internationala – toate fiind premiate cu distinctii ”Superior Taste Award”.
Cele trei sortimente de dulceata ”Topoloveana” si distinctiile lor recente primite in cadrul competitiei ”Superior Taste Award”, supranumita de publicatia Trends Magazine (www.trendspublishing.com/) ”Ghidul Michelin al alimentatiei” (”The Michelin Guide of Food”), sunt:
- Dulceata de afine ecologice ”Topoloveana” – 2 Golden Stars ”Superior Taste Award 2012” (”Remarkable”);
- Dulceata de prune cu migdale dulci ”Topoloveana” – 1 Golden Star ”Superior Taste Award 2012” (”Notable tasting”);
- Dulceata de catina ”Topoloveana” – 1 Golden Star ”Superior Taste Award 2012” (”Notable tasting”).
In mesajul transmis companiei noastre, cu ocazia comunicarii rezultatelor evaluarilor, domnul Christian De Bauw, Managing Partner al ITQI, ne-a felicitat calduros si a afirmat: ”Compania si echipa dvs. ar trebui sa fie deosebit de mandre ca ofera pietei produse atat de apreciate pentru gustul lor superior”.
”Este o mare onoare pentru noi, o companie mica, de nisa, cu capital 100% romanesc, sa aratam lumii intregi adevaratele valori ale romanilor, ambalate in borcane de dulceata: inventivitate – pentru ca am inovat tehnologia ca sa eliminam chimicalele si sa inlocuim zaharul adaugat cu ingrediente 100% naturale - cum e sucul de mar concentrat, traditie si cultura gastronomica – pentru ca am asigurat continuitatea productiei de magiun romanesc 100% natural in Fabrica de magiun Topoloveni, care dateaza din 1914, si bun gust – pentru ca stim ca in prezent, consumatorii doresc ceva mai mult decat hrana , sau la limita reglementarilor. Noi credem cu adevarat ca produsele noastre sunt de cea mai inalta calitate atat din punct de vedere nutritional, cat si al placerii gustului şi suntem incantati ca juriul profesionist al ITQI ne confirma an de an ca ne indreptam intr-o directie buna”, spune Bibiana Stanciulov, directorul general si actionarul unic al SONIMPEX SERV COM.
Ceremonia de decernare a diplomelor si medaliilor care insotesc premiile s-a desfasurat la Buxelles, in data de 31 mai 2012.
La competitia din acest an au participat peste 2.600 de produse, iar intre cele 997 de produse premiate de catre juriul ITQI, alaturi de cele trei produse ale SONIMPEX SERV COM s-au mai aflat si alte patru produse romanesti (conform http://www.itqi.com/en/awarded-products/awarded-products-2012.html): apa minerala Perenna Premier (www.perennapremier.ro), Stalinskaya Vodka (www.prodal.ro), Branza Nasal Napolact si Iaurt Numa' bun Napolact (www.frieslandcampina.com).
***
ITQI ”Superior Taste Award” (”Gust superior”) – o stampila de calitate a gustului
ITQI este liderul independent al organizatiilor internationale de maestri bucatari şi sommelieri, dedicat testarii şi promovarii produselor alimentare şi bauturilor cu gust superior, din intreaga lume. Toate premiile ITQI ”Superior Taste Award” se acorda pe baza degustarii in orb (analiza organoleptica fara a vedea ambalajul produsului si fara a cunoaste sorgintea lui) de catre un juriu format din 60 de maestri bucatari şi somelieri de diferite nationalitati, care sunt lideri de opinie incontestabili si experti in degustare, listati in Ghidurile Michelin sau Gault Millau. Romania nu a avut niciun reprezentant printre membrii juriului ITQI. Procedurile de degustare ale ITQI sunt monitorizate de catre Ministerul belgian al Afacerilor Economice – Organizarea pieţei.
Produsele nu sunt comparate intre ele (nu concureaza unul impotriva celorlalte), ci sunt analizate exclusiv pe baza meritelor individuale. Accentul este pus pe intensitatea de placeri gustative. Criteriile de notare sunt: prima impresie, aspectul, aroma, textura si gustul, acestea fiind comentate de catre fiecare membru al juriului.
Pentru fiecare produs, ITQI emite un raport confidenţial cu un grafic de evaluare senzoriala, detaliind punctajul obtinut pe fiecare dintre cele cinci criterii organoleptice. Extrase din comentariile şi sugestiile facute de maestrii bucatari şi experţi pot fi puse la dispoziţia producatorului, la cerere, in vederea imbunatatirii calitatilor organoleptice ale produsului.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram