Reţelele de socializare sunt din ce în mai prezente în viaţa tuturor, influenţând deciziile legate de călătorii, vacanţe, modalităţi de petrecere a timpului liber, precum şi stilul vestimentar. Oamenii au renunţat chiar să-şi mai sune prietenii de ziua lor, preferând să le lase un mesaj însoţit de o poză sugestivă pe conturile personale de Facebook. Reţelele de socializare au de asemenea efectul de a atrage atenţia oamenilor şi mai mult asupra aspectului fizic şi a modului în care aceştia sunt percepuţi de persoanele din lista lor de prieteni. Astfel, pentru a primi cât mai multe aprecieri, „like-uri”, numeroase persoane recurg din ce în ce mai des la diferite proceduri de chirurgie estetică.
Unele dintre cele mai căutate intervenţii de înfrumuseţare în întreaga lume sunt rinoplastiile. O parte din această popularitate este mai nou legată şi de un nou trend existent la ora actuală pe toate tipurile de reţele de socializare: să postezi pe pagina de profil un „selfie” cât mai original şi îndrăzneţ cu putinţă, adică o fotografie pe care ţi-o faci singur cu telefonul sau cu aparatul foto.
„În general, când oamenii îşi fac un „selfie”- autoportret, obişnuiesc să examineze atent fotografia înainte de o posta pe reţelele de socializare. În acest fel, se asigură că poza le pune în valoare atuurile fizice. Uitându-se cu atentie la fotografie, se poate întâmpla ca persoanele în cauză să realizeze că nasul este cel care iese în evidenţă în imagine sau că există o disproporţie între acesta şi restul trăsăturilor faciale. Şi cu cât îşi fac mai multe astfel de poze, cu atât devin mai nemulţumiţi de nasul lor şi mai hotărâţi să-şi corecteze micile imperfecţiuni”, a declarat dr. Cristian Niţescu, medic primar în chirurgie estetică.
Conceptul de „selfie” a apărut odată cu dezvoltarea reţelelor de socializare, insă a „cucerit” întreaga lume abia anul acesta, după mult-aşteptata ceremonie de decernare a premiilor Oscar, când unii dintre cei mai faimoşi actori de la Hollywood au apărut într-o poză făcută de vedeta de televiziune Ellen DeGeneres. De atunci, aceste tipuri de imagini autoportret au invadat reţelele de socializare. Selfie-urile sunt cu atât mai importante cu cât reprezintă o modalitate de a arăta cât de bine de simţi în pielea ta. Persoanele care evită să apară într-un selfie sunt adesea percepute ca nesigure pe ele şi nemulţumite de modul în care arată.
„Oamenii vor să arate cât mai bine posibil şi abia aşteaptă să le arate acest lucru şi celor din jur. Rinoplastia este metoda optimă prin care putem modela aspectul nasului, efectul fiind de armonizare a acestuia cu restul proporţiilor faciale. Pe lângă îmbunătăţirea considerabilă a aspectului, persoana care apelează la această procedură de înfrumuseţare va deveni mai încrezătoare în propriile forţe”, a explicat dr. Cristian Niţescu, adăugând că o intervenţie chirurgicală de remodelare a nasului poate schimba întru totul expresia facială, nasul fiind situat în centrul feţei.
Operaţia de rinoplastie poate fi efectuată persoanelor care au împlinit deja vârsta de 18 ani, după ce oasele nazale au ajuns la maturitate. Intervenţia este folosită de cele mai multe ori în scop cosmetic, adică pentru modificarea dimensiunii nasului şi a profilului nazal, însă poate fi însoţită şi de corectarea defectelor de structură internă, ce stau la baza anumitor probleme respiratorii.
Rinocorectia este una dintre cele frecvente intervenţii chirurgicale realizate atât în rândul femeilor, cât şi al bărbaţilor, fiind şi nedureroasă postoperator. De obicei, operaţia durează aproximativ două ore, iar perioada de recuperare se limitează la aproximativ 10-14 zile, în funcţie de fiecare caz în parte.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro