Iasomia care crestea de-a lungul raului Nil era asociata cu zeita egipteana Isis, cere detinea secretul fertilitatii, magiei si vindecarii.
In Persia antica, femeile foloseau pentru masajul corpului si pentru par un macerat obtinut din florile de iasomie in ulei de susan.
Chinezii foloseau iasomia, datorita mirosului sau deosebit, la aromatizarea bauturilor, a cosmeticelor si uleiurilor de masaj, dar si pentru parfumarea mediului ambiant. Din punct de vedere medical, florile se foloseau pentru tratarea afectiunilor ficatului si ca purificator al sangelui. Radacina era folosita impotriva insomniei, si pentru calmarea durerilor, inclusiv a durerilor de cap. Atat chinezii, cat si arabii si indienii foloseau iasomia ca afrodiziac.
Ghirlandele de iasomie sunt folosite in ceremoniile budiste si simbolizeaza respectul.
Uleiul esential de iasomie este un ulei scump, nu numai datorita modului de recoltare a florilor, ci si a tehnologiei de obtinere. Un culegator experimentat poate culege pana la 15.000 flori pe noapte. Intr-o prima faza, dupa extractia cu solventi, se obtine un "absolut" de iasomie. Din acest absolut, prin distilare cu vapori de apa, se obtine uleiul esential. Din 1.000 kg de flori se obtine aproximativ 1 litru de ulei esential.
Afrodiziac recunoscut, rezolva problemele de frigiditate si impotenta. Creaza un efect de euforie si naste incredere si iubire. Ca stimulator al senzualitatii, confera sentimentul ca esti mai atragator pentru sexul opus. Pe scurt, iasomia trezeste dorinta, stimuleaza creativitatea si ofera armonie.
Uleiul de iasomie este recomandat pentru femei, deoarece: linisteste crampele menstruale, ajuta la intarirea uterului in timpul nasterii, iar in cazul femeilor care alapteaza, ajuta la producerea laptelui.
Ca si ulei de masaj previne si trateaza vergeturile, care se formeaza in timpul sarcinii.
Folosit in aparatul de aromaterapie uleiul esential de iasomie este indicat pentru indepartarea depresiilor, tristetii, elimina spaimele si incalzeste "inimile frante"
In cosmetica, uleiul esential de iasomie prin proprietatile sale de hidratare, calmare si antiseptice este deosebit de potrivit pentru pielea grasa, dar si pentru cea uscata, matura, sensibila si iritata. Trebuie folosit in cantitati foarte mici, o dilutie de max. 1%.
Precautii: uleiul esential de iasomie stimuleaza menstruatia, de aceea nu se foloseste in timpul sarcinii. Este un ulei non-toxic, non-iritant si non-sensibilizant. Utilizat in cantitate mare, duce la pierderea puterii de concentrare, deoarece este un ulei profund relaxant.
Conteaza starea ta de bine si o poti obtine cu ajutorul produselor din cadrul conceptului "10 beneficii pentru tine si familia ta"
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro