„Am fost uimiţi când am văzut cerinţele de design ale proiectului de camping din Olanda, iniţial am fost convinşi că produsele cerute sunt destinate unui centru SPA de cel puţin 5 stele”, a declarat Camelia Olesen, Director Executiv al Kuma România.
Aceasta a subliniat că, din punct de vedere tehnic, proiectul de camping din Olanda a fost unul dintre cele mai provocatoare în care Kuma s-a implicat, design-ul conceptelor destinate amenajării băii bazându-se pe lavoare cu o lungime de cel puţin opt metri, cu multe boluri amplasate pe blat şi fronturi elipsoidale.
Potrivit reprezentantei companiei, între băile unui hotel şi cele destinate proiectelor de camping nu ar trebui să existe mari diferenţe. Un camping trebuie să beneficieze de facilităţile complete pentru toate grupele de vârstă, exact ca în aeroporturi. Astfel, un proiect de acest gen trebuie să dispună atât de băi speciale pentru mamă şi copil – nursery, cât şi de lavoare pentru copii şi de băi publice pentru persoanele cu dizabilităţi.
„Indiferent dacă vorbim despre baia dintr-un apartament, hotel, birou sau despre băile publice din camping-uri, ţările nordice pun un accent deosebit pe design şi pe facilităţile oferite, tinzând spre conceptele de tip SPA. Un lucru foarte interesant la proiectul olandez au fost lavoarele foarte lungi, semicirculare, cu bolurile aşezate la diferite înălţimi, acest sistem fiind extrem de potrivit pentru familiile cu copii”, a adăugat Camelia Olesen.
În ceea ce priveşte bugetul alocat pentru realizarea acestui proiect, clientul olandez a investit 35.000 de euro pentru amenajarea a aproximativ zece concepte de băi publice de tip SPA, proiectul fiind executat şi montat de Kuma în aproximativ două luni.
Pe lângă proiectele de camping, în decursul ultimului an, Kuma România s-a implicat şi în proiecte de tip HoReCa, office-building sau în proiecte comerciale. Dintre acestea, printre cele mai importante se regăsesc proiectele MED SPA MIRAGE din Eforie Nord şi MED SPA din Ungaria – centre specializate în balneoterapie şi estetică corporală pentru care compania a livrat atât concepte de băi pentru apartament şi pentru băile publice de tip SPA, cât şi concepte de blaturi pentru bucătărie.
„Când vine vorba despre amenajarea băilor în hotelurile de tip Medical SPA, cerinţele sunt mai mari întrucât produsele livrate trebuie să conţină materiale antibacteriene specifice domeniului sanitar, acreditate CE”, a mai spus reprezentanta companiei.
Un alt proiect important în care Kuma s-a implicat în acest an este un centru de activităţi sportive din Nantes, Franţa, pentru care compania a livrat aproximativ 50 de concepte de băi SPA.
Camelia Olsen a mai adăugat că, în acest moment, în fabrica Kuma de la Baneşti se realizează lavoare pentru o serie de clădiri de birouri din România, un spa-hotel din Danemarca şi, de asemenea, că aşteaptă semnarea unui contract pentru o clădire mare de birouri din Lyon, Franţa.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro