O grupa de elevi de la Colegiul de Arhitectura si Lucrari Publice I.N. Socolescu din capitala a participat la un training dedicat tehnicilor de modelare si imprimare 3D prin proiectul Liceenii invata 3D Printing, initiat de ECDL ROMANIA in anul scolar trecut. Tinerii s-au intalnit cu specialisti in imprimarea 3D, dobandind notiuni teoretice, dar avand si posibilitatea sa aplice efectiv teoria. La finalul cursului acestia au reusit sa imprime 3D obiectele concepute de ei insisi.
Marti, 10 mai, ora 11:30, marcam finalizarea cursului, la Colegiul de Arhitectura si Lucrari Publice I.N. Socolescu, alaturi de Ministrul Educatiei, domnul Adrian Curaj, cu o sesiune de demostratii 3D printing si o dezbatere pe tema importantei noilor tehnologii in educatia generatiilor viitoare. Vom intra in universul 3D cu elevii si profesorii de la curs si tot atunci vom discuta despre integrarea unui modul structurat de tehnici de imprimare 3D la nivelul educatiei formale.
Mediul de afaceri estimeaza ca noul specialist cu pregatire medie este cu adevarat productiv daca detine deja notiuni de utilizare eficienta a computerului, iar in viitorul apropiat va avea nevoie de cunostinte de imprimare 3D in multe domenii de activitate. Modelarea 3D va deveni la fel de raspandita precum web design-ul. Oricine va sti modelare 3D va putea sa ofere servicii in piata, fiind si mai usor angajabil. De asemenea, boom-ul imprimantelor 3D din urmatorii ani va crea o noua meserie: tehnician imprimare 3D. Nu in ultimul rand, orice inovatie tehnologica lanseaza un nou val de companii pe piata, deci vor exista oportunitati la nivel antreprenorial.
ECDL ROMANIA, operatorul national al licentei European Computer Driving Licence, a lansat in 2015, cu sprijinul AOAR, un proiect pilot „pro bono” de instruire a tinerilor liceeni in utilizarea imprimantelor 3D, in cadrul caruia s-au realizat pana acum trei grupe in Bucuresti - la Colegiul Tehnic Mecanic Grivita, Colegiul National de Informatica Tudor Vianu si acum la Colegiul de Arhitectura si Lucrari Publice I.N. Socolescu. Toate aceste cursuri au generat interes ridicat in randul participantilor, care au fost incantati sa descopere in liceul lor tehnologii la care nu aveau acces. Programul a fost dezvoltat intr-un mod care a permis invatarea indiferent de nivelul de pregatire al elevilor si de profilul colegiului.
In calitate de autoritate de certificare a competentelor digitale in Romania, ECDL ROMANIA se implica activ in ghidarea tinerilor spre accesul la competente digitale reale si ofera instrumentele utile pentru provocarile ce decurg din transformarile tehnologice. In acest context, sustinerea proiectului Liceenii invata 3D Printing este un demers firesc. Dovezile arata ca expunerea la tehnologie nu poate fi echivalenta cu abilitatea de a o folosi. Daca tinerii nu au acces la educatie digitala in mod formal si structurat, s-ar putea sa nu deblocheze niciodata pe deplin potentialul tehnologiei digitale pentru ei ca si cursanti, angajati, antreprenori sau cetateni.
ECDL ROMANIA reafirma importanta competentelor digitale. Dezvoltarea aptitudinilor IT va juca un rol critic in revigorarea economiei Romaniei, prin educarea unei forte de munca inovative si minimizarea diviziunii digitale si, vor fi parte integranta din succesul pe care il va inregistra politica unei cresteri inteligente, sustinute si inclusive.
ECDL - European Computer Driving Licence, standardul global pentru certificarea competentelor digitale.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro