"Romania 2020 si Europa 2020" a fost tema dezbaterii care a avut loc la sediul Reprezentantei Romaniei la Bruxelles.
Membrii Clubului Romania-UE s-au intalnit cu prof. univ. dr. Vasile Puscas, Mihai Adamescu, responsabil de strategia Europa 2020 in cadrul Reprezentantei Permanente a Romaniei pe langa UE, reprezentanti ai mediului de afaceri, experti in afaceri europene. Intalnirea a fost prezidata de Anca Toma, Vicepresedintele Clubului Romania UE.
Cuvintele cheie pentru Europa 2020 sunt cunoasterea si dezvoltarea, trecerea de la economia competitiva la o economie sustenabila, asigurarea stabilitatii fiscale si financiare pe termen lung, intarirea importantei aspectelor sociale (ocuparea fortei de munca, incluziunea sociala, reducerea saraciei, reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera). Pentru Romania 2020, cuvintele cheie sunt definirea domeniilor competitive, cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene, marirea prezentei firmelor romanesti in spatiul european.
SIVECO Romania este membru al Clubului Romania UE si s-a impus ca una dintre cele mai active companii romanesti de IT in privinta accesarii de proiecte europene, facand fata cu succes unei competitii accerbe, de nivel foarte ridicat. Din 2009, SIVECO Romania este principalul furnizor de servicii IT pentru Oficiul pentru Publicatii al Uniunii Europene - Portalul european CORDIS, acesta fiind cel mai important proiect de servicii IT dezvoltat de o companie romaneasca pentru Comisia Europeana. Tot din 2009, SIVECO Romania furnizeaza servicii IT Agentiei Europene de Siguranta a Aviatiei (EASA), institutia-cheie a Uniunii Europene responsabila de strategia pentru siguranta aviatiei.
"Pentru compania noastra dezvoltarea sustenabila inseamna investitii in cercetare si dezvoltare de noi produse si servicii, de noi tehnologii si solutii eficiente, ecologice, potrivit cerintelor clientilor. SIVECO Romania este un jucator activ pe piata Uniunii Europene, in statele membre sau candidate, cat si un partener al Comisiei Europene intr-o serie numeroasa de proiecte", a declarat Stefan Morcov, Vicepresedinte SIVECO Romania.
Clubul Romania UE a fost infiintat in 2002, fiind gandit ca un "pod de comunicare" intre "Romania institutionala" si romanii din Bruxelles-ul european.
Despre SIVECO Romania
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din proiectele informatice de anvergura din Romania, precum si un volum important al exporturilor de produse software in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii.
Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.
Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
Avand o cota din piata romaneasca de EAS de 21,2% si de 8% din cea de servicii IT, SIVECO Romania implementeaza cu succes solutiile sale la peste 1300 de clienti, atat institutii publice importante, cat si companii private de referinta.
SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza, si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).
Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, ANIS, ARIES, AOAR, ANIAP) si internationale (Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG, Integrating Healthcare Enterprise - IHE, Networked European Software and Services Initiative - NESSI) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).
De-a lungul celor 19 ani de existenta, compania a fost recompensata cu peste 100 de premii interne si internationale. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, si care a obtinut un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de "Best Practice" din partea Comisiei Europene si "Honourable Mention" la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. Contributia SIVECO Romania la implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiata cu European IT Excellence Awards 2008, la categoria Independent Software Vendors - Vertical Market. In 2010, compania a obtinut titlul "Winner of European IT Excellence Awards 2010" pentru implementarea solutiei IT la Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura.
Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro