Daca tot suntem in luna cadourilor, un cadou potrivit pentru o persoana care gateste cu placere sunt obiectele si ustensilele de bucatarie, care nu sunt niciodata intr-un numar suficient de mare si nici de prisos. De cate ori, cand ai vrut sa gatesti un fel anume, parca nimic nu era exact ce si cum iti trebuia? Sa vedem impreuna care sunt ustensilele si obiectele obligatorii in orice bucatarie moderna, de la http://www.bucataria-fermecata.ro .
Tigai si oale neaderente
Desi ti se pare ca niciodata nu ai destule tigai si oale, in realitate lucrurile nu stau chiar asa. Nu ai nevoie de un intreg arsenal ca sa poti gati. Iti trebuie cateva piese clasice de baza care iti garanteaza reusita: o oala inalta de supa de 5 l, o cratita lata petru mancaruri si sosuri, o tigaie adanca si una mai subtire din material non-aderent si cateva vase din sticla termorezistenta care pot sa fie bagate in cuptor.
Electrocasnice pentru munca mai usoara
Un robot de bucatarie te-ar scapa de multe sarcini, dar daca bugetul nu iti permite, poti sa investesti macar intr-un mixer, un blender si o razatoare buna.
Cutite ascutite
Practic, iti trebuie doar 3 cutite cu care iti poti face toata treaba. In primul rand cutitul bucatarului, denumit asa pentru ca este cel mai cunoscut si cel mai raspandit bucatarie. Este bun pentru orice operatie, de la tocarea verdeturilor si legumelor pana la felierea carnurilor. In al doilea rand ai nevoie de un cutit mai mic, dar la fel de solid. Lama acestuia ajunge la jumatatea lungimii cutitului bucatarului si este tot rigida. Cu el poti sa cureti coaja fructelor si legumelor poti sa dezosezi carnea sau sa scoti semintele de la un mar. Si in al treilea rand iti trebuie un cutit bun pentru paine
Un tocator rezistent
Nu poti toca legumele daca nu ai un tocator bun, din lemn sau din plastic. Recomandabile sunt cele din urma pentru ca sunt mai usor de intretinut, curatat si dezinfectat. Ca sa eviti orice impreunare de mirosuri, este bine sa ai la indemana mai multe tocatoare pentru legume, carne, fructe si branzeturi.
Linguri, spatule, clesti si tel
Lingurile de lemn sunt cel mai bun ajutor pentru sosuri pentru ca acestea nu se lipesc de ele. Nu trebuie sa iti lipseasca spatulele de plastic in diverse forme si marimi, ideale atunci cand trebuie sa freci zaharul cu untul pentru prajituri, cand intorci omleta in tigaie sau cand vrei sa iei spuma de la supa. Chiar daci ai deja un mixer performant nu strica sa ai in bucatatie si un tel, iar clestii speciali pentru carne si clestii pentru salata sunt necesari in lumea civilizata.
Strecuratori
O strecuratoare mare din metal te este utila cand strecori pastele sau legumele fierte si te ajuta sa clatesti sub jet de apa fructele sau frunzele pentru salata. Este utila strecuratoarea cu sita deasa, ca aceea de ceai, dar de dimensiuni considerabil mai mari. O poti folosi ca sa strecori zema de supa, cand vrei sa faci o supa limpede cu taietei sau sa scurgi orezul inainte sa il adaugi in mancare, fara sa pierzi un bob din el.
Instrumente de masura
Bucataria moderna necesita cantitati masurate exact. Nu ai cum sa respecti exact o reteta daca nu ai cum sa masori corect cantitatile ingredientelor folosite. Exista nenumarate instrumente de masura pentru bucataria ta, dar cele mai importante sunt cantarul electronic si cana gradata.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro