Una dintre țările care și-a deschis piața muncii pentru personalul medical este Marea Britanie. În ultimii ani s-a înregistrat un număr semnificativ de doctori și asistente din străinătate care lucrează în Serviciul Național de Sănătate al Marii Britanii (NHS – British National Health Service), Departamentul de Sănătate încurajând în mod activ recrutarea internațională a profesioniștilor, prin programe specifice de recrutare. În 2011, un raport emis de către Oranizația Mondială a Sănătății (OMS) arată că 36% din medicii din Anglia au fost școliți în afara țării, față de 24% procent înregistrat în 1998 (OMS – HiT UK2011).
Un alt exemplu cunoscut este și Germania. Din cauza ratei crescute de îmbătrânire între doctori și personalul medical, Germania se confruntă cu aceealași deficit, universitățile oferind un număr mult prea mic de absolvenți în domeniul medical. Peste 11% din doctorii din Germania și peste 10% din asistente au absolvit facultăți din străinătate (OMS 2008). Într-un articol despre lipsa candidaților germani specializați pe diferite domenii, Reuters menționează că acest lucru a determinat ca posturile vacante pentru medici apărute în luna februarie a.c vor rămâne deschise, în medie pentru 155 de zile. Aceste procente sunt în creștere în fiecare an și sunt încurajate de guvernul german prin aplicarea unei legislații care să favorizeze recrutarea internațională și prin găsirea unor soluții de integrare a migranților din sistemul sanitar, într-un mod echitabil. De exemplu, clinicile și spitalele pun la dispoziția noului angajat o locuință temporară, sprijinindu-l să își integreze cât mai repede și mai bine familia (căutarea unei școli pentru copii, oferirea de cursuri de germană gratuite etc).
Aceasta deschidere vine ca o oportunitate importantă pentru profesioniștii români din domeniul medical, din toate specialitățile, având posibilitatea de a câștiga experiență în sisteme medicale diferite și de a se specializa prin programe excelente și foarte complexe. Fiecare țară are un program specific de specializare, oferindu-le rezidenților posibilitatea unei experiențe foarte vaste, practicate cu ajutorul unor aparate medicale performante. Ofertele de angajare includ de asemenea și pachete salariale începând de la 2000 de euro.
În România, profesioniștii din domeniul medical pot întâlni recrutori din țări precum Anglia, Germania, Suedia, Elveția, Irlanda, Franța și nu numai, în cadrul evenimentului Cariere în Alb. Cea de a șasea ediție a evenimentului se va deschide în țară la Timișoara, în data de 31 Martie la Clubul Hyperion – UMF “Victor Babeș”, continuând cu București (28-29 aprilie), Cluj-Napoca (05 mai), Târgu Mureș (06 mai), Sibiu (07 mai) și Iași (27-28 mai). Evenimentul este gratuit, vizitatorii se pot înregistra online accesând
http://careersinwhite.org/visitors/registration-form/registration-form-romanian/
Partener Principal: Permedex Consulting Group
Parteneri Media: Pagina Medicală, Pagina Farmaciștilor, Ziarul MF, Pharam Business, bestResource, Farmamed, Medipedia, ContraBoli, Medical Manager, Sfatul Medicului, 24FUN, Ziarul de Iași.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro