Vinurile de Corcova, deja binecunoscute amatorilor de vinuri de calitate, sunt disponibile de acum atat in sticle normale, de 750 ml, cat si in sticle mici, de 187 ml, respectiv 375 ml.
Recipientele de 187 ml contin echivalentul unui pahar de vin, fiind adresate in special hotelurilor din gama "premium", pentru a fi puse la dispozitia clientilor in minibar, precum si liniilor aeriene, urmand a fi oferite in cadrul curselor acestora. Sticlele de 375 ml sunt disponibile in restaurante si baruri, oferind o cantitate de vin suficienta pentru doua pahare, ceea ce le recomanda clientilor ce doresc sa consume o cantitate mica de vin, insa in conditii ideale (de exemplu, la o masa in doi la pranz etc.) Ele propun o alternativa superioara consumului de vin "la pahar" din sticle de 750 ml, deoarece acestea din urma, odata deschise, nu mai permit pastrarea in bune conditii a vinului ramas. Dupa o vreme, vinul ce a fost expus contactului cu aerul se oxideaza, pierzandu-si caracteristicile initiale. Dimpotriva, sticlele de 187 ml si de 375 ml pastreaza vinul in "doze" mici, permitand servirea sa in cea mai buna stare posibila.
Dopul metalic cu filet si garnitura speciala folosite pentru aceste sticle reprezinta o solutie sigura de "sigilare" a vinului. Mai nou, chiar si marii vinificatori din Franta se orienteaza catre acest tip de imbuteliere. Astfel, riscurile inerente in cazul dopurilor de pluta naturala, cum ar fi posibilitatea dezvoltarii unor bacterii de fermentatie care dau asa-numitul "gust de dop", sunt excluse. Cel putin in privinta vinurilor destinate consumului intr-o perioada relativ scurta de la imbuteliere, aceste dopuri metalice sunt, de departe, superioare dopurilor de pluta.
Pana in acest moment, vinurile imbuteliate in sticle mici sunt Corcova Cabernet Sauvignon/Merlot 2009 si Corcova Chardonnay 2010.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro