Proiectul Lab Tests Online este o platformă globală de informare, a fost lansat în 2001 în S.U.A. de AACC (American Association for Clinical Chemistry) şi funcţionează în alte 15 ţări printre care amintim: Australia, Marea Britanie, Franţa, Italia, Germania, Spania, Turcia etc. În 2009, Asociaţia Europeană a Producătorilor de Diagnostic (EDMA), Asociaţia Furnizorilor de Produse Medicale (AFPM) şi Societatea Română de Medicină de Laborator (SRML) au semnat acordul privind traducerea în limba română a site-ului labtestsonline.org.
Site-ul este recunoscut de Comisia Europeană şi este o sursă unică de informaţii complete în domeniu. În plus, este o sursă de încredere în privinţa explicaţiilor cu privire la testele clinice de laborator care ajută la depistarea precoce a unor probleme de sănătate. Site-ul, care nu ar fi fost implementat fără mii de ore de muncă depuse de specialişti, fără contribuţia celor care au scris, tradus, editat, revizuit şi aprobat materialele înainte de a fi publicate, va fi lansat pe 1 noiembrie. În 2011, 30 de milioane de persoane (pacienţi şi personal medical) din toată lumea au vizitat un site Lab Tests Online pentru:
- Descrieri detaliate ale testelor
- Descrieri ale diverselor afecţiuni coroborate cu cele ale testelor aferente
- Informaţii şi noutăţi în ceea ce priveşte evoluţiile în testarea de laborator, ce influenţează în mod direct consumatorul de servicii medicale
- Articole aprofundate pe teme referitoare la valorile de referinţă şi tipurile de kituri pentru testarea personală, care se găsesc pe piaţă
Congresul SRML reprezintă un factor de coeziune al specialiştilor din ţară şi străinătate, dezvoltând cooperarea ştiinţifică internaţională. Astfel, la Congresul SRML 2012 vor fi prezenţi conferenţiari de prestigiu, atât din Europa cât şi din America: Prof. Dr. Robert Dufour (Washington, SUA), George B. Linzer (Washington, SUA), Prof. Dr. Edith Gallay (Geneva, Elveţia), Prof. Dr. Apostolos Georgopoulos (Viena, Austria), Prof. Dr. Enrico Granieri (Ferrara, Italia), Prof. Dr. Serafim Kastanakis (Creta, Grecia), Prof. Dr. Eleonora Luka (Geneva, Elveţia), Prof. Dr. Simona Pop (Viena, Austria), Assoc. Prof. Dr. Vera Stejskal (Stockholm, Suedia).
Deşi medicii de laborator reprezintă o minoritate între cadrele medicale superioare, reamintim că asistăm la creşterea rolului specialistului de laborator în îngrijirea pacienţilor, medicina de laborator asumându-şi un rol principal în asigurarea unei funcţionalităţi fluente a complexului sistem de îngrijire a sănătăţii şi în satisfacerea cerinţelor bolnavului. De asemenea, medicina de laborator este foarte importantă în prevenţie, pentru că modificările din organism apar la nivel biochimic, organismul reacţionând mai întâi la nivel molecular.
Acreditarea jurnaliștilor:
Pentru a fi permanent la curent cu cele mai noi informații privind evenimentul Congresul Naţional de Medicină de Laborator 2012, jurnaliștii sunt invitați să completeze Formularul de acreditare pus la dispoziţie în format .pdf pe site-ul Congresului (secțiunea Birou Presă).
După primirea Formularului de acreditare completat, semnat şi ştampilat la numărul de fax 021-212-27-02 sau e-mail [email protected], veţi fi contactaţi pentru confirmarea acreditării Dumneavoastră.
Vă invităm să vizitaţi website-ul oficial al Congresului www.srmlcongresro.
Contact presă: Andreea Grigoroșcuță, [email protected], 0722 329 183
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro